13 съвета за по-здрави и по-дълготрайни ерекции

здрава ерекцияЕректилните затруднения могат да бъдат източник на разочарование и безпокойство за много мъже. Непредсказуемостта на реакцията на тялото ви, особено когато се опитвате да задоволите нов партньор, може да доведе до безпокойство. Признаването и обсъждането на предизвикателствата ви с ерекцията с партньора ви, преди да започнете сексуална активност, може да облекчи част от този натиск.

Открито кажете, че вашите затруднения нямат нищо общо с привличането ви към тях. Този превантивен разговор може да помогне за намаляване на стреса и да проправи пътя за по-спокойно и удовлетворяващо изживяване.

Разгледайте лекарствата за еректилна дисфункция

Когато всичко друго се провали, лекарствата за еректилна дисфункция предлагат надеждна възможност за лечение. Изборът включва няколко опции като Виагра, пионерът в оралното лечение на еректилна дисфункция, който остава ефективен за няколко часа. Като алтернатива има Cialis, често наричан „хапчето за уикенда“, тъй като може да поддържа ерекцията до 36 часа. Stendra е бързодействаща алтернатива, която започва да действа в рамките на 15 до 30 минути след консумация.

Д-р Хуман предлага изборът на лекарство да е в съответствие с начина ви на живот и конкретния повод. Тези лекарства действат на подобен принцип, засилвайки ефектите на азотния оксид, химикал, естествено произведен от тялото ви, който отпуска мускулите и артериите в пениса, като по този начин насърчава увеличения кръвен поток по време на сексуална възбуда. Важно е, че ефектът е ограничен до моменти на сексуална възбуда и лекарствата не предизвикват продължителни ерекции.

При започване на лечение на ЕД е възможно да изпитате определени странични ефекти, като главоболие, зачервяване, киселини или болка в долната част на гърба. Според д-р Хоуман, тези симптоми обикновено се разсейват, когато тялото ви свикне с лекарството, с по-честа употреба. Ако нежеланите реакции продължават, Вашият лекар може да Ви помогне да идентифицирате алтернативно лекарство за ЕД, което отговаря по-добре на Вашите нужди.

Стресът е често срещан фактор за проблеми с представянето в леглото и тревожността, произтичаща от тези проблеми, може допълнително да влоши ситуацията. Изследванията показват, че високите нива на стрес са свързани с по-висока честота на еректилна дисфункция. Прилагането на техники за управление на стреса може да не е лесно, но може да има положително въздействие върху вашето сексуално представяне.

Обмислете избора си на диета

Храните, които са вредни за здравето на сърцето, също могат да повлияят отрицателно на еректилната функция, тъй като както сърцето, така и пенисът разчитат на правилния кръвен поток за оптимална работа. Проучване от 2020 г. подчертава предимствата на средиземноморската диета, характеризираща се с включването на плодове, пълнозърнести храни, полезни за сърцето мазнини като ядки и зехтин, червено вино и зеленчуци.

Ъруин Голдщайн, д-р, който служи като директор на сексуалната медицина в болница Алварадо в Сан Диего, подчерта научно установената връзка между средиземноморската диета и подобрената сексуална функция.

Дайте приоритет на физическата активност

Сърдечно-съдовите упражнения играят решаваща роля за насърчаване на здравословния кръвен поток, което е от съществено значение за стабилна ерекция. Аеробните тренировки не само помагат за поддържане на физическа форма, но също така повишават нивата на азотен оксид в тялото, ключов компонент за поддържане на ерекцията.

Въпреки че бягането е отличен избор, велосипедистите трябва да бъдат внимателни, тъй като продължителните периоди от време на велосипедна седалка могат потенциално да доведат до еректилна дисфункция. Това се дължи на компресията на пудендалната артерия, отговорна за притока на кръв в пениса. Използването на специализирана седалка за велосипед (разделна седалка) и носенето на специални шорти може да помогне за намаляване на риска от еректилна дисфункция.

Дайте приоритет на пълноценния сън

Вашият пенис изисква достатъчно почивка, точно както останалата част от тялото ви. По време на вашите цикли на сън, които продължават между три и пет часа всяка нощ, може да получите продължителни ерекции. Вероятно сте забелязали това явление, ако някога сте усещали, че имате спешна нужда да уринирате в 4 часа сутринта.

Тези нощни ерекции служат за цел отвъд простото забавление на вашия партньор в леглото. Те допринасят за презареждането на пениса ви, като гарантират, че той получава адекватно снабдяване с кислородна кръв.

На теория, колкото повече нощни ерекции изпитвате, толкова по-устойчива става еректилната ви тъкан. Тази устойчивост може да се окаже инструмент за поддържане на силни ерекции с напредване на възрастта, както е обяснено от д-р Ъруин Голдщайн.

Откажете пушенето

Цялостен преглед на литературата, извършен през 2015 г., установи, че пушачите са изложени на повишен риск от развитие на еректилна дисфункция в сравнение с непушачите. Освен това има доказателства, че пушенето може да има неблагоприятни ефекти върху силата и размера на ерекцията.

В допълнение към увреждането на кръвоносните съдове, тютюнопушенето може също да причини увреждане на самата тъкан на пениса, намалявайки еластичността му и предотвратявайки разтягането му, както отбелязва д-р Ъруин Голдщайн.

Разчитайте на кафето

Изненадващо, докато употребата на цигари е вредна за вашето еректилно здраве, кафето може да има положително въздействие върху сексуалната ви активност. Изследване от Центъра за здравни науки на Тексаския университет в Хюстън разкри, че мъжете, които консумират кофеиновия еквивалент на 2-3 чаши кафе на ден, са по-малко склонни да получат еректилна дисфункция, отколкото тези, които са избрали напитки без кофеин.

Помислете за вазектомия

Ако сте завършили семейното си планиране или сте решили да нямате повече деца, вазектомията може да бъде практичен избор за осигуряване на контрацепция без безпокойството от рискове за бременност. Страхът от неуспех на контрацепцията може да допринесе за проблеми с ерекцията, създавайки цикъл на безпокойство за представяне.

Правилно извършената вазектомия може да се похвали със степен на ефективност от 99,9%, оставяйки риска от бременност почти незначителен.

Поддържайте моногамията

Участието в извънбрачни връзки е често срещана причина за еректилни затруднения сред мъжете. Този проблем е достатъчно разпространен, така че лекарите, които лекуват еректилна дисфункция, често се интересуват от сексуалните дейности на пациентите си извън техните първични връзки. Освен ако не сте в открита или полиаморна връзка, чувството за вина може да възникне, когато участвате в сексуална активност с партньора си, след като сте участвали в тайни връзки с някой друг. Тази вина може да се развие в безпокойство, което има потенциала да наруши и попречи на ерекцията.

Минимизирайте риска от диабет

Еректилната дисфункция е често срещано явление сред хората с диабет, особено тези с диабет тип 2. Диабетът усложнява проблема, като ускорява развитието на артериална болест, като същевременно забавя предаването на нервните сигнали в тялото. Тази комбинация влияе отрицателно върху еректилната функция и може да доведе до намаляване на чувствителността. Диабет тип 2 е най-разпространената форма на диабет сред възрастните американци. Възможно е да се намали рискът от диабет тип 2 чрез стратегии като консумация на храни, които се борят с диабета и редовно упражняване. Освен това наблюдението на нивата на кръвната захар е от съществено значение и трябва да се консултирате с вашия доставчик на здравни услуги, за да определите най-ефективните методи за това.

Следете нивата на тестостерон

Въпреки че ниските нива на тестостерон не влияят пряко върху физиологичните процеси, свързани с постигането на ерекция, те могат значително да повлияят на либидото ви, правейки по-трудно сексуалното възбуждане и поддържането на ерекция. Ако забележите значително намаляване на вашето сексуално желание или изпитвате симптоми, свързани с нисък тестостерон, препоръчително е да се консултирате с вашия личен лекар, за да оцените нивата на тестостерон. Ако се установи, че нивата ви са по-ниски от нормалния диапазон, вашият лекар може да препоръча интервенции за възстановяване на тестостерона ви до по-здравословно ниво.

Участвайте в редовно ходене

Изследванията разкриват, че мъжете, които ежедневно се разхождат само по 2 километра, изпитват половината от еректилните затруднения в сравнение с тези, които водят по-заседнал начин на живот. Тази физическа активност включва и дейности като джогинг за 20 минути или тренировка с тежести за 30 минути, според д-р Ъруин Голдщайн.

Ползите от редовното ходене се разпростират върху вашето съдово здраве, включително притока на кръв към пениса ви. Отлаганията, които могат да запушат или втвърдят артериите на пениса, са свързани с намален капацитет за постигане и поддържане на ерекция. Артериите не трябва да се възприемат просто като тръби, а по-скоро като биологично активни зони, където се произвеждат химикали и се освобождават в кръвния поток. Редовните упражнения насърчават по-здрави, по-чисти и по-гъвкави артериални обвивки, допринасяйки за подобрена еректилна функция.

Предизвиквайте чести прозявки

От физиологична гледна точка прозяването и постигането на ерекция имат своите прилики.

И двата процеса се регулират от химическо съединение, известно като азотен оксид. Това съединение се освобождава в мозъка и може или да активира неврони, отговорни за отварянето на устата и дишането, или да пътува надолу по гръбначния мозък, за да стимулира кръвоносните съдове, захранващи пениса. Понякога азотният оксид изпълнява и двете функции едновременно, което може да обясни защо сърдечната прозявка може да доведе до неочаквана реакция долу.

Ние не препоръчваме продължителна любовна игра със зяпнала уста, но ако си позволите да се прозявате периодично през целия ден, това може да помогне за активирането на неврохимичните пътища, водещи до стабилни и надеждни ерекции.

Включете аминокиселини в диетата си

За хора, които се борят с лека еректилна дисфункция, решението може да не изисква непременно лекарства с рецепта. Известно е, че аминокиселини като L-цитрулин и L-аргинин подобряват сексуалната активност, налични под формата на хапчета или прах.

Тези аминокиселини помагат за увеличаване на производството на невротрансмитери, които сигнализират за по-голям приток на кръв към пениса, както е изяснено от д-р Джъстин Хуман. Важно е обаче да се консултирате с вашия личен лекар, преди да опитате нова добавка, тъй като производството на добавки не е толкова строго регулирано и някои добавки може да имат неблагоприятни взаимодействия с лекарства, отпускани с рецепта.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!