5 индикатора, че вашите нива на тестостерон може да са значително ниски

нива на тестостеронТестостеронът е хормонът, отговорен за прехода от момчета към мъже по време на развитието.

Този хормон играе решаваща роля в регулирането на сексуалното желание, производството на сперматозоиди и предизвикването на видими промени в тялото на мъжа, включително окосмяването по цялото тяло и по-дълбок глас.

Поддържането на адекватни нива на тестостерон е от съществено значение за сексуалното здраве на мъжа. Въпреки това, много мъже в момента изпитват проблеми с нивата на тестостерон, често без дори да го осъзнават.

Според д-р Даршан Пател, асистент професор по урология в Центъра за мъжко здраве на Калифорнийския университет в Сан Диего, "дефицитът на тестостерон се счита за медицинско състояние и се различава от свързания с възрастта спад в нивата на тестостерон."

Ето няколко признака, които трябва да служат като предупредителни сигнали за опасно ниски нива на тестостерон.

1. Трудност при постигане на ерекция

Тестостеронът играе жизненоважна роля за улесняване и поддържане на ерекцията. Когато нивата на тестостерон са ниски, може да стане предизвикателство да се постигне или поддържа ерекция за задоволителна продължителност.

2. Намалено сексуално желание

Урологът Филип Вертман обяснява, че една от най-честите индикации за нисък тестостерон при мъжете е намаленото сексуално желание. Това може да се прояви като намалено желание за сексуална активност или дори намален интерес към мастурбацията.

3. Увеличаване на коремните мазнини

Друг симптом, свързан с намаляването на нивата на тестостерон, е натрупването на мазнини в коремната област. Ниските нива на тестостерон често водят до намалени енергийни нива и мотивация за физическа активност, което може да допринесе за наддаване на тегло и повишен риск от затлъстяване.

4. Намаляване на размера на пениса

Д-р С. Адам Рамин, урологичен хирург и медицински директор на Urology Cancer Specialists, отбелязва, че ниските нива на тестостерон могат потенциално да доведат до намаляване на дължината и обиколката на пениса, както и до свиване на тестисите.

5. Загуба на мускулна маса

Тестостеронът също допринася за развитието на мускулите в мъжкото тяло. Следователно, когато нивата на тестостерон спаднат, тялото може да изпита мускулен разпад, а не мускулен растеж. Проучване дори установи, че мъжете със значително ниски нива на свободен тестостерон са три пъти по-склонни да изпитат мускулна загуба.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!