6 естествени съвета за мъжете, за да подобрят своите сексуални преживявания

съвети за потентностСпоред примамливите и оптимистични реклами всичко, което е необходимо на мъжете, за да съживят заспалия си полов живот, е да изпият едно хапче. Независимо дали става въпрос за еректилна дисфункция (ЕД) – неспособността да се поддържа ерекция за сексуална активност – или ниско либидо, лекарствата за ЕД се представят като най-бързото и най-простото решение.

Докато тези лекарства се оказват ефективни за повечето мъже, те може да не са подходящи за всички. Въпреки че лекарствата за ЕД като цяло са безопасни, те потенциално могат да причинят странични ефекти като главоболие, лошо храносмилане и болки в гърба. Освен това някои мъже може да предпочетат да не разчитат на редовни лекарства, за да поддържат сексуалния си живот, или може да не са в състояние да приемат тези лекарства поради високо или ниско кръвно налягане или други здравословни проблеми.

За щастие съществуват ефективни естествени методи за мъже за справяне с еректилната дисфункция (ЕД) и повишаване на тяхната жизненост. Допълнителното предимство е, че тези стратегии могат също така да подобрят цялостното здраве и качеството на живот, както в рамките на спалнята, така и извън нея.

Ето шест техники за подобряване на вашите сексуални преживявания, без да разчитате на лекарства:

1. Стартирайте здравословна диета

Дайте приоритет на плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни и рибата във вашите ястия, като същевременно минимизирате консумацията на червено и преработено месо, както и рафинирани зърнени храни. Проучването за стареене на мъжете в Масачузетс разкрива, че спазването на този тип диета намалява вероятността от еректилна дисфункция (ЕД). Освен това е важно да имате предвид приема на витамин B12, който може да се намери в храни като миди, сьомга, пъстърва, говеждо, обогатени зърнени храни и кисело мляко. Хроничният дефицит на витамин B12 може потенциално да увреди гръбначния мозък, засягайки нервите, отговорни за усещането и предаването на съобщения до артериите в пениса.

За хора, които се борят да абсорбират B12 ефективно, като много по-възрастни хора или тези с атрофичен гастрит (състояние, засягащо почти един на всеки трима души на възраст 50 и повече години), се препоръчва приемането на мултивитамини или консумацията на обогатени храни. Също така е от съществено значение да се осигурят адекватни нива на витамин D, които могат да бъдат получени от обогатено мляко или кисело мляко, яйца, сирене и консервирана риба тон. Проучване, публикувано в списание Atherosclerosis, установи, че мъжете с дефицит на витамин D имат 30% по-висок риск от ЕД.

2. Занимавайте се с физическа активност

Многобройни проучвания подчертават положителното въздействие на редовните упражнения върху еректилната дисфункция (ЕД). Например, проучване, включващо близо 32 000 мъже на възраст от 53 до 90 години, откри, че ангажирането с енергични упражнения, като бягане поне три часа седмично или игра на тенис пет часа седмично, е свързано с 30% по-нисък риск от ЕД в сравнение с за тези, които са имали минимални или никакви упражнения. Конкретният тип упражнения не е непременно от значение, стига да сте физически активни, дори толкова прости дейности като ходене могат да бъдат полезни.

3. Посетете вашия зъболекар

Изследване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine, свързва заболяването на венците с повишен риск от еректилна дисфункция (ЕД). Заболяването на венците допринася за хронично възпаление, за което е известно, че уврежда ендотелните клетки, които покриват кръвоносните съдове, включително тези в пениса.

4. Проверете вашето съдово здраве

Повишеното кръвно налягане, кръвната захар, LDL (лошия) холестерол и нивата на триглицеридите, заедно с ниския HDL (добър) холестерол и разширяващата се талия са индикатори за потенциални проблеми със съдовото здраве. Препоръчително е да се консултирате с вашия лекар, за да оцените състоянието на вашата съдова система, което влияе не само на сърцето и мозъка, но и на сексуалното ви здраве. Вашият лекар може да определи дали са необходими някакви промени в начина на живот, за да се подобри вашето съдово здраве или е необходима медикаментозна намеса.

5. Поддържайте здравословно тегло

Свалянето на излишните килограми е от решаващо значение, тъй като затлъстяването увеличава риска от съдови заболявания и диабет, като и двете допринасят значително за еректилната дисфункция (ЕД). Освен това, излишната телесна мазнина може да наруши нивата на хормоните, което допълнително влошава проблема. Освен това загубата на тегло има допълнителната полза от положителното въздействие върху стратегиите, споменати в съвети 1 и 2.

6. Обърнете внимание на талията си

Поддържането на стегната талия е ефективна защита срещу еректилна дисфункция (ЕД). Проучванията показват, че мъжете с талия от 106 см имат 50% по-голяма вероятност да получат ЕД в сравнение с тези с талия от 81 см.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!