Възрастта и мъжката потентност

задържане на ерекциятаМъжете достигат своя сексуален връх около двадесет годишна възраст. След този момент, те могат да имат различни проблеми в леглото. Функциите на пениса, какато на всеки друг орган, отслабват с напредването на възрастта. За повечето проблеми от такъв характер съществуват различни решения, а за някои е необходима промяна на психологическата нагласа.

Еректилна дисфункция

Най-често срещаният проблем е еректилната дисфункция. Това е неспособността да се получи и поддържа ерекцията по време на полово сношение. Тази дисфункция засяга 50% от всички мъже на възраст от 40 до 69 години и почти 70% от мъжете над 70-годишна възраст. Тя се причинява от различни фактори. Някои от тях са намалена циркулация на хормоните в тялото или увреждане на нервите в пениса. Мъжете, страдащи от високо кръвно налягане, диабет, неврологични заболявания, травма на таза или пък са сериозни пушачи могат да имат проблеми със задържането на ерекция.

Преждевременна еякулация

Преждевременната еякулация също може да засегне мъжете с напредването на възрастта. При това смущение, мъжете могат да постигнат ерекция, но достигат до оргазъм веднага или много скоро след това. Често преждевременната еякулация е причинена от психологическа реакция към външни дразнители. Ако мъжа е стресиран или емоционално разтроен, това може да се случи, след което тревогата от повторение да предизвика това да се случи отново. Има различни мерки, които могат да се вземат, включително тазови упражнения, както и търсене на лечение от психично-здравен специалист.

Безплодие

Безплодието може да бъде голям проблем с напредването на възрастта. Това може да е свързано с еректилна дисфункция, но може и да е самостоятелен проблем. Ако човек не е в състояние да поддържа ерекция, това може да бъде биологична реакция на безплодието. Със стареенето може да намалее броя на сперматозоидите, което може да направи е трудно зачеването на дете. Възможно е сперматозоидите да бъдат блокирани и да не могат да излязат от пениса или тяхната ефективност да намалее. С остаряването мъжете има вероятност да бъдат засегнати от замърсители в околната среда, инфекции, лекарства. Всички тези неща могат да бъдат причина за безплодие при по-възрастните мъже. За да се реши този проблем са необходими специализирани лекарства или алтернативни форми на зачеване.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!