6 неочаквани фактора, които влияят негативно на либидото ви

ниско либидоД-р Рена Малик, уролог, хирург и сексуален педагог, се задълбочава в критичните фактори, които могат да повлияят на вашето сексуално желание.

В скорошен видеоклип в канала си в YouTube д-р Рена Малик подчертава някои от изненадващите фактори, които могат да допринесат за намаляване на либидото при мъжете.

„Първо и най-важно е да вземете предвид лекарствата или веществата, които използвате“, подчертава тя. Тя посочва, че антидепресанти, лекарства за косопад, както и различни развлекателни лекарства и стероиди, могат да окажат значителни негативни ефекти върху сексуалното желание.

Д-р Малик също предлага проверка за налични ендокринни проблеми като потенциален фактор. „Тестостеронът играе ключова роля в сексуалното желание и смущенията в хипоталамо-хипофизно-половата ос могат да повлияят на производството на тестостерон“, обяснява тя. "Въпреки че е необходимо минимално ниво на тестостерон за изпитване на сексуално желание, това не е линейна зависимост. Да имаш повече тестостерон не означава непременно да имаш повече желание."

Трето, тя съветва хората да вземат под внимание всички основни медицински състояния, които може да имат, като епилепсия, сърдечни заболявания, ХИВ или сънна апнея, тъй като те също могат да повлияят отрицателно на сексуалното желание.

Връзката ви също може да играе важна роля. Д-р Малик отбелязва: „Ако изпитвате проблеми във връзката с партньора си, може да е предизвикателство да почувствате желание за сексуален контакт.“

Проблемите с психичното здраве са друг решаващ фактор, който трябва да се вземе предвид: депресия, тревожност, посттравматично стресово разстройство и различни психиатрични разстройства са свързани с намаляване на сексуалното желание.

Ако никоя от гореспоменатите причини не се отнася за вашата ситуация, д-р Малик предлага да проучите други пътища, за да определите основната причина за вашето намаляващо либидо. Психотерапията е ценна възможност за изследване на потенциални психологически проблеми, докато лекарства като бупропион са показали обещяващи резултати за засилване на сексуалното желание - въпреки че винаги е препоръчително първо да потърсите насоки от вашия лекар.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!