7 възможни обяснения защо хората се преструват, че изпитват оргазъм

симулиран оргазъмСимулирането на оргазъм е по-разпространено поведение в обществото, отколкото обикновено се смята, и не се ограничава до един пол. Въпреки че никой не иска да бъде жертва на фалшив оргазъм, важно е да се отбележи, че това явление може да възникне по причини извън просто липсата на сексуален интерес.

Чудили ли сте се някога дали сте изпитали фалшив оргазъм, без да го осъзнавате? Според проучвания 28% от мъжете и 67% от жените са си признали, че са симулирали оргазъм със сексуалните си партньори.

Нека разгледаме различните фактори, които допринасят за това поведение.

1. Да стимулира другия човек и да го доведе до достигане на точката на кулминация

Различни причини могат да мотивират индивида да симулира оргазъм за удоволствие на партньора си. В някои случаи човек може да намери за предизвикателство да достигне собствения си сексуален връх, докато не види партньора си в кулминация. Следователно, те могат да изберат да се откажат от собствения си оргазъм, за да гарантират, че партньорът им има такъв, преди акта да приключи. Този сценарий е особено често срещан, когато единият партньор е по-малко сексуално възбуден или отнема повече време, за да бъде стимулиран. Освен това значителен брой жени изпитват аноргазмия, което е невъзможността да постигнат оргазъм. Това може да се случи поради липса на самоизследване или знание относно това, което ги стимулира, или поради физическо или психическо здравословно състояние.

2. Състояние, засягащо ума или тялото.

Има множество физически и психически състояния, които могат да попречат на човек да изпита оргазъм. Фактори като сексуална травма, физическа травма или психични заболявания могат да повлияят на сексуалното желание на човек или способността му психически да си позволи да достигне кулминацията. Ако вие или вашият сексуален партньор се борите с фалшиви оргазми, препоръчително е да имате прозрачна комуникация за това. Консултацията със сертифициран терапевт, който е специалист в сексуалната терапия, може да бъде полезна, ако основната причина е свързана с психическо или физическо здраве или произтича от травма.

3. За подвеждане или създаване на погрешно впечатление.

Ако дадено лице извършва изневяра или обмисля да го направи, може да избере да симулира оргазмите си, за да избегне събуждането на подозрение в партньора си относно липсата на сексуално удовлетворение. Те могат да имат за цел да прикрият всякакви сексуални дейности, които могат да забавят обичайното им време за постигане на оргазъм, като по този начин поддържат фасадата на сексуално удовлетворение.

4. За заобикаляне на неудобни или конфронтационни ситуации след незадоволително преживяване.

Когато поне един човек е разочарован от сексуален контакт, той може да избере да симулира оргазъм, за да избегне всякакъв произтичащ дискомфорт или конфликт. Ако не са в състояние да накарат своя партньор да стигне кулминация, те може да се почувстват неадекватни в спалнята, което ги подтиква да симулират оргазъм като по-просто средство за избягване на потенциалните негативни емоции, които другият може да изпита.

5. Да се сложи край на незадоволителни или неприятни ситуации

По време на сексуална активност може да бъде предизвикателство да изпитате удоволствие, когато сексът е незадоволителен, неудобен или болезнен. В такива случаи някои хора могат да изберат да симулират оргазъм като средство за бързо прекратяване на преживяването, без да рискуват конфронтация или да причинят емоционална вреда на партньора си.

6. Максимален таван на удоволствието

Всеки човек има свой лимит, когато става въпрос за количество удоволствие, което може да получи. След като този праг или таванът на удоволствието бъде достигнат, те могат да се затворят и да отблъснат хората или удоволствието. В някои случаи човек може да симулира оргазъм по време на сексуална активност, ако не е нормализирал повишената сексуална възбуда като редовна част от своето удоволствие. Това може да произтича от чувство за вина или недостойнство, свързано със секса, или вяра, че ще последва нещо негативно.

7. Поради чувство на страх, несигурност, съмнение в себе си или унижение.

Способността на човек да постига оргазъм може да бъде източник на безпокойство и съмнение в себе си. Жените, по-специално, може да се нуждаят от по-продължително време, за да достигнат кулминация или може да са физически неспособни да постигнат вагинален оргазъм. За да не бъдат възприемани като неопитни или несексуални, те могат да симулират оргазъм. Въпреки това, оргазмите са сложно взаимодействие на психологически и физически фактори и неспособността на индивида да постигне кулминация не е причина за безпокойство. Освен това, за да станете уязвими и да изпитате оргазъм с партньор, е необходима основа на доверие и познаване, което може да бъде трудно да се установи.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!