8 практически съвета за пълноценен и приятен сексуален живот за хора над 50 години

сексуален живот Д-р Рена Малик, уролог, тазов хирург и сексуален педагог, е посветена на развенчаването на митове, коригирането на медицинските погрешни схващания и предоставянето на ценна информация за това как да поддържаме здравословен и приятен сексуален живот. Тя твърдо вярва, че задоволителен сексуален живот трябва да бъде постижим на всяка възраст.

Здравословният сексуален живот не трябва да се ограничава от възрастта.

Помислете за сутрешен секс

Изследванията показват, че нивата на тестостерон - отговорни за либидото, наред с други функции - обикновено са най-високи веднага след събуждане.

Д-р Рена Малик обяснява: „Вашето ниво на тестостерон може да бъде свързано с това колко високо е вашето сексуално желание. То е най-високо сутрин и продължава да намалява през целия ден.“ Тя предполага, че поради по-високите нива на тестостерон и по-ниската умора сутринта може да е предпочитано време за секс в сравнение с вечерта.

Бъдете отворени към експериментирането

С напредването на възрастта може да има постепенно намаляване на гениталната чувствителност, което може да удължи времето за достигане на оргазъм. Д-р Малик препоръчва да се изследват различни методи за стимулиране на различни области на гръбначния мозък, като използване на секс играчки с вибрации, включване на затоплящи или охлаждащи лубриканти, изследване на усещанията за натиск или светлина с пера или дори изследване на аспекти на BDSM, които осигуряват допълнителни стимулиране.

Вземете под внимание здравето си

Д-р Малик съветва да прегледате медицинската си история и лекарствата, тъй като някои фармацевтични продукти могат да имат странични ефекти, които намаляват сексуалното желание. Ако приемате лекарства, които влияят на либидото ви, може да си струва да обсъдите потенциални алтернативи с вашия лекар.

Отделете време

„С напредване на възрастта отзивчивото желание става по-често срещано“, обяснява д-р Малик. За разлика от спонтанното желание, което възниква мигновено, отзивчивото желание възниква в отговор на директна сексуална стимулация. Д-р Малик подчертава, че тази промяна е нормална и не означава проблем; това просто означава, че може да е необходимо повече време. Тя насърчава отделянето на достатъчно време за любовна игра, позволявайки да се насладите на компанията и интимността един на друг, преди да се включите в проникващ секс.

Използвайте лубрикант

За индивиди, които са в постменопауза, д-р Малик предлага използването на вагинален естроген при сексуална активност. По време на перименопаузалния и постменопаузалния етап жените произвеждат по-малко естроген, което води до намалено естествено смазване във влагалището. Включването на лубрикант може да направи секса по-комфортен и значително да увеличи удоволствието.

Поддържайте оптимистична перспектива

Д-р Малик подчертава проучване, което изследва как хората на 40-те и 50-те години възприемат бъдещия си сексуален живот. Проучването установи, че тези, които имат по-оптимистична перспектива, са по-склонни да изпитат „по-често и по-удовлетворяващ секс“, когато бъдат интервюирани отново десет години по-късно. „Мозъкът е най-мощният орган, който имате за секс“, подчертава д-р Малик.

Разгледайте алтернативни опции

Д-р Малик признава, че може да настъпи момент, когато някои хора не могат да имат ерекция или да получат достъп до лечение за еректилна дисфункция поради различни причини. Тя обаче успокоява, че все пак е възможно да има невероятни и удовлетворяващи оргазми. Изследването на други форми на стимулация и прекарването на качествено време с партньор за откриване и фокусиране върху ерогенните зони може да доведе до удовлетворяващи сексуални преживявания. Д-р Малик насърчава двойките да се наслаждават на компанията си, без да очакват проникващ секс, намирайки това, което наистина ги възбужда и удовлетворява, и признавайки, че оргазъм все още може да бъде постигнат без ерекция.

Използвайте сексуални помощни средства

Сексуалните помощни средства могат да бъдат полезни за хора, които имат проблеми с баланса, мобилността, слабостта или умората. Например, тези, които са преживели инсулт или се възстановяват от нараняване, могат да намерят позициониращите възглавници и клинове от пяна за по-стабилни и удобни алтернативи на обикновените възглавници. Люлките на вратата също могат да помогнат за безопасно позициониране на партньора, за да улеснят по-лесно определени сексуални пози.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!