Активност на половия живот

полов животМного мъже твърдят, че водят активен полов живот и че правят секс повече от три пъти на седмица. Те най-вероятно доста надценяват възможностите си. Много малко вероятно е да се случва точно така.

Във времена на динамичен живот и ежедневен стрес либидото намалява. Това, че се стига до намалено сексуално желание не е нито рядко срещано, нито физическа болест. Намаленото либидо не е еректилна дисфункция.

Основните причини за намалено либидо са: проблеми във връзката, приемането на някакви лекарства, здравословни проблеми, преумора, наркотици и стрес. За да увеличите либидото си (сексуалното желание), първо трябва да откриете причините.

На първо място намерете начини да си отпочивате. Релаксирането е най-добрата терапия. Понякога дори взимането на вана е достатъчно, за да намалите значително нивата на кортизола (хормона на стреса) в организма си.

Хранителни добавки

Набавянето на хранителни вещества в организма, които са полезни и въздействат на либидото е другият начин да стимулирате сексуалния си живот.

Например, приемането на есенциални мастни киселини, които са необходими за поддържане на репродуктивните процеси, както и нормалната мозъчна функция, растеж, развитие и регулиране на метаболизма. Потърсете винамини, минерали, храни и напитки, които са афродизиак.

Опознайте себе си

Въпреки че те не са толкова ясно изразени, както при жените, хормоналните цикли се появяват и при мъжете. Нивата на тестостерон, например, се различават през целия месец.

Според секс терапевта Сузи Хеймън може намаленото либидо да се дължи и на подсъзнателното усещане, че партньорката е в етап, в който също няма сексуални желания.

Възможно е тези цикли на хормонален спад, който е в пряка връзка със сексуалното влечение и при мъжа, и при жената да съвпаднат и да са по едно и също време.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!