Дали размерът на пениса наистина има значение?

пенис размерРазмерът на члена има ли по-голямо значение или е свързан с използваната техника?

За много мъже размера на пениса им е чувствителна и често спорна тема. Някои полагат големи усилия, както образно, така и буквално, за да увеличат размера на пениса си, водени от притеснения относно самочувствието или желание да подобрят удовлетворението на партньора си в спалнята.

Когато става дума за това кой размер е оптимален за женско удоволствие, отговорите не винаги са ясни.

От медицинска и физиологична гледна точка размерът на пениса обикновено попада в диапазон, който се счита за нормален. Повечето мъже попадат в този диапазон и вариациите в размера са нормални. Средният размер на еректиралия пенис варира, но обикновено е в диапазона от 4,7 до 6,3 инча (12 до 16 сантиметра). Важно е да се отбележи, че сексуалното удовлетворение и представяне зависят от различни фактори извън размера на пениса, като комуникация, емоционална връзка, сексуални умения и цялостно здраве.

В скорошен видеоклип, представен в нейния канал в YouTube, д-р Рена Малик, уролог и сексуален педагог, се задълбочава във вековния въпрос дали размерът наистина има значение.

Д-р Малик заявява: „По-голямата част от жените обикновено се нуждаят от стимулация на клитора, за да постигнат оргазъм и много от тях не изпитват оргазъм единствено чрез вагинално проникване.“ Тя посочва, че докато вагиналното проникване може да бъде изключително приятно, по-рядко е жените да достигат оргазъм само чрез вагинален секс.

Въпреки това, има изключителни случаи, при които жени, които са особено чувствителни към вагинална и цервикална стимулация, могат да намерят по-дълъг пенис за по-приятен, тъй като позволява по-лесен достъп до стимулиране на тези зони.

"От друга страна," добавя Малик, "жени, които са по-слабо чувствителни към стимулация на пениса на вагината и шийката на матката, може да намерят постигането на вагинален оргазъм за по-голямо предизвикателство, което прави размера на пениса по-малко решаващ за тях."

В крайна сметка Малик подчертава, че "стимулацията на клитора предлага надежден и последователен път към постигане на оргазъм, без да изисква конкретни размери или обиколка." Тя се застъпва за открита, честна комуникация с вашия партньор по отношение на техните предпочитания и какво им носи удоволствие по време на сексуални преживявания.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!