Десет естествени метода за повишаване на либидото

методи за повишаване на либидотппЛибидото, известно още като сексуално влечение, естествено варира при отделните хора. За тези, които искат да подобрят либидото си, има няколко ефективни естествени метода, които да обмислят, включително управление на тревожността, билкови добавки и др.

Разгледайте билковите лекарства

Въпреки че изследванията за ефективността на билковите лекарства за подобряване на сексуалната функция при мъжете и жените остават ограничени, някои хора може да ги намерят за полезни. Прегледно проучване от 2015 г. предполага, че билкови лекарства като мака, трибулус, гинко билоба и женшен могат да имат потенциал за подобряване на сексуалната функция.

Търсене на медицински съвет

Ако възникнат опасения относно намаленото либидо, хората трябва да се консултират с лекар за насоки и информация относно потенциалните причини и лечения. Лекарите, запознати с алтернативните и допълващи лекарства, могат да помогнат на хората при избора на естествени средства за защита.

Повишаване на либидото при мъжете

При мъжете либидото често е свързано с нивата на тестостерон, които естествено намаляват с възрастта. Заместителната терапия с тестостерон може да бъде от полза за хора с дефицит на тестостерон или хипогонадизъм, което води до подобрено либидо.

Повишаване на либидото при жените

Свързаните с пола хормони, включително естроген и естроген-подобни съединения, играят важна роля в женското сексуално желание. Много жени могат да изпитат намаляване на либидото и сексуалната функция по време на менопаузата, когато нивата на естроген спадат. Заместителната терапия с естроген може да бъде от полза за някои хора. Освен това използването на лубриканти по време на сексуална активност може да увеличи удоволствието, особено в случаи на вагинална сухота, свързана с менопаузата.

Подобрете качеството на взаимоотношенията

Фокусирането върху подобряване на динамиката на връзката може да помогне за възобновяване на сексуалното желание и на двамата партньори. Стратегиите за подобряване на качеството на взаимоотношенията могат да включват:

  • Приоритет на любовната игра
  • Приоритет на откритата и честна комуникация
  • Участие в общи дейности извън спалнята

За жените, по-специално, любовната игра има голямо значение. Проучвания от 2017 г. разкриват, че само приблизително 18% от жените изпитват оргазъм единствено чрез проникващ полов акт, докато 33,6% намират стимулацията на клитора за необходима за постигане на оргазъм.

Поддържайте питателна диета

Балансираната и питателна диета може да повлияе положително на либидото чрез насърчаване на здравословното кръвообращение, здравето на сърцето и елиминирането на някои храни, за които е известно, че намаляват сексуалното желание Консумирането на храна, богата на зеленчуци, с ниско съдържание на захар и високо съдържание на постни протеини, може да помогне за предотвратяване на тези нарушения, които засягат либидото.

Включете редовни упражнения

Редовните упражнения предлагат многобройни ползи за либидото. Проучване от 2015 г., проведено с мъже, подложени на андрогенна депривационна терапия, която понижава нивата на тестостерон, установи, че редовните упражнения помагат за облекчаване на опасенията, свързани с имиджа на тялото, ниското либидо и промените в отношенията.

Помислете за секс терапия

Сексуалното желание се влияе както от психологически, така и от физически фактори. Дори в случаите, когато физическото състояние влияе върху либидото, като диабет, справянето с емоционалните и психологическите реакции към секса може да подобри сексуалното желание и функциониране. Терапията, независимо дали е индивидуална или двойка, може ефективно да се справи с негативните възприятия за секса, проблемите със самочувствието и основните причини за ниско либидо като депресия и тревожност.

Откажете пушенето

Пушенето на цигари може да повлияе отрицателно на сърдечно-съдовото здраве, което е от решаващо значение за оптималното сексуално функциониране. Спирането на тютюнопушенето може да доведе до повишени нива на енергия и сексуално влечение при хората.

Нива на тревожност

Високите нива на тревожност често действат като пречка за сексуалната функция и либидото както при мъжете, така и при жените. Това безпокойство може да произтича от различни източници, включително общи житейски стресови фактори или специфични опасения, свързани със сексуалната активност.

За да управляват безпокойството и да подобрят психическото благополучие, хората могат да предприемат проактивни стъпки като:

  • Балансирана диета
  • Редовни физически упражнения
  • Пълноценен сън
  • Подкрепа от терапевт
  • Приятни хобита

Фактори като тревожност, предизвикателства във взаимоотношенията, здравословни проблеми и стареене могат да повлияят на либидото. Въпреки че ниското либидо обикновено не е причина за безпокойство, то може да повлияе на взаимоотношенията и самочувствието.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!