Еректилна дисфункция - какво да правим?

еректилна дисфункцияСъществуват различни ефективни решения за мъжете с еректилна дисфункция. Това означава, че колкото по-скоро вземете мерки, толкова по-скоро сексуалния ви живот ще стане отново нормален.

За начало може да опитате описаните по-долу препоръки за промяна на начина на живот.

Промяна на начина на живот

Сексуалната функция зависи от цялостното състояние на организма. Еректилната дисфункция може да означава, че не обръщате внимание на здравето си. Също може да е симптом за по-сериозни заболявания като диабет, сърдечни проблеми и рак на простатата.

По-долу са изредени някои мерки, които можете да вземете, за да подобрите способността да получите и задържите ерекция като същевременно ще намалите виска от други сериозни заболявания.

ДействиеПричиниСъвети
Спрете цигарите
Пушенето втвърдява артериите, включително тези, които доставят кръв към пениса. Това може да ограничи кръвообращението и да причини еректилна дисфункция.
Спирането е трудно, но е по-лесно ако имате помощ от специалист или лекар. Може да се включите в някоя програма.
Увеличете спорта
Упражненията подобряват циркулацията на кръвта, изграждат сила и издръжливост, повдигат настроението и облекчават стреса. Това ще е от полза за сексуалния ви живот, както и на цялото ви здраве и благополучие.
Повече ходене е най-простият начин да увеличите движенията. Започнете с кратки 15-минутни разходки и се опитайте да го правите пет дни седмично. Правете упражнения с вашата половинка или приятел, за да повишите мотивацията.
Подобрете храненето
Храната е горивото на тялото. Не може да очаквате тялото да работи нормално ако не му предоставяте храните, от които се нуждае.
Следвайте най-обикновено здравословно хранене: пет плодови и зеленчукови порции на ден, повече фибри, повече вода, по-малко сол, захар, наситени мазнини и кофеин.
Внимавайте с алкохола
Алкохола може да придизвика и влоши еректилна дисфункция.
Опитайте се да се придържате към прием на не повече от три единици алкохол на ден. Не пийте всеки ден и не се напивайте преди секс.
Намалете стреса
Стреса и прекомерната работа са източници на много проблеми. Не може да си помогнете особено, ако сте непрекъснато изтощен или ако не спите достатъчно - особено ако това придизвиква напражение във връзката ви.
Опишете причините, които ви носят стрес и помислете за начини да ги преборите. Добрата комуникация с вашата половинка и отделянето на време за релакс също могат да ви помогнат. За начало, изберете нещо, което обичате да правите и се опитайте да го правите веднъж седмично.

Психологически решения

Психологическите проблеми трябва да бъдат решени, ако те са основната причина за еректилна дисфункция. Лекарствата е малко вероятно да възстановят сексуалния ви живот.

ПроблемСъвет
Психологични заболявания като депресия и тревожност
Най-добре е да се обърнете се към специалист
Проблеми във взаимоотношенията
Трябва да поговорите с вашата партньорка за сексуалните проблеми.

Други решения

Имате добри шансове да намерите решение, което да работи и да ви позволи да се наслаждавате на ползотворен сексуален живот за години напред. Има различни хранителни добавки, които подпомагат еректилната функция като ВигаМакс Про. Той действа като не позволява на еректилната тъкан да се отпусне и разширява кръвоносните съдове, което помага на пениса да се напълни с кръв и да се подобри ерекцията.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!