Кофеинът подобрява ерекцията

кофеин за ерекцияКофеинът може да помогне за възстановяване на потентността при мъже с еректилна дисфункция поради диабет, показват резултатите от ново проучване, проведено с гризачи.

Пиенето на кафе не лекува еректилна дисфунцкия при мъже с диабет, споделя д-р Рън Янг от медицински университет в Тексас, един от авторите на проучването.

Ако резултатите при гризачите се прехвърлят на хората, добавя той, е възможно консумиращите кафе да се нуждаят от по-малко медикаменти за лечение на свързаната с диабета еректилна дисфункция.

Около 75 процента от мъжете с диабет имат еректилна дисфункция, сочи публикуваният доклад на Янг и неговият екип.

Еректилната дисфункция при мъжете с диабет е главно свързана с лошата работа на ендотелата, които са отговорни за увеличаване на притока на кръв чрез разширяване на кръвоносните съдове.

Кофеинът може да спомогне за получаване на ерекция

Съществуващите медикаменти за лечение на еректилна дисфункция са PDE-5 инхибитори, които предотвратяват разграждането на важното за ерекцията вещество, наречено cGMP, обясни Янг.

Докато лекарствата за еректилна дисфункция целят PDE-5, кофеинът блокира действието на няколко типа инхибитори на PDE, което предотвратява разграждането на cGMP в цялото тяло.

За да изследват дали кофеинът може да спомогне за получаване на ерекция, учените давали кофеин на плъхове с диабет в продължение на осем седмици и тествали тяхната еректилна функция.

Преди опита, животните с диабет имали по-ниско налягане в еректилната тъкан на пениса по време на стимулация и по-нисни нива на cGMP в сравнение с нормални плъхове. След третирането с кофеин, налягането на пениса по време на ерекция се увеличило и нивата на cGMP нараснали, въпреки че не до същите нива на животните без диабет.

Планирани са клинични проучвания

Когато на плъховете са дадени 10 милиграма кофеин на килограм телесно тегло на ден (мг/кг/ден) и 20 мг/кг/ден, се оказало, че няма разлика в реакцията между двете групи.

По-ниската доза е еквивалентна на човек, пиещ 250 мг кофеин дневно, което е средната доза кофеин за хората.

Планира се клинично изследване за лечение на еректилна дисфункция с кафе при хората.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!