Кога тестостерона намалява

тестостеронТестостеронът е ключов хормон, произвеждан в тялото на мъжа, който помага за поддържането на здравето като цяло и гарантира здравословното развитие. Понижени нива на тестостерона може да предизвикат смущения в настроението, понижена енергия, ниско либидо, болки в ставите, загуба на мускулна маса и различни други състояния и заболявания.

Възрастта

С възрастта мъжете изпитват естествено намаляване на тестостерона. Обикновено това започва около 30-годишна възраст.

Затлъстяване

Затлъстяването е фактор за намаляването на тестостерона. Мъжете, който имат излишни мазнини, особено около корема, е вероятно да имат ниско производство на тестостерон. Наднорменото тегло натоварва черният дроб и другите системи на тялото, което води до дисбаланс в производството на хормони.

Лечение на рак

Лъчетерапия, химиотерапия и различни медикаментозни лечения, свързани с лечение на рак често имат отрицателен ефект върху производството на тестостерон. Хипофизната жлеза, половите органи и други ключови функции на организма се разрушават по време на лечението на рак. Това често води до изчерпване на тестостерона.

Травма на главата

Мъжете, които са имали травма на главата могат да изпитат изчерпване на тестостерона. Всички смущения в областта на мозъка около хипоталамуса могат да доведат до смущения в производството на хормони и хормоналния баланс. При наличие на симптоми, свързани с намаляване на тестостерона след травма на главата е важно да се посети лекар.

Заболяване или инфекция

В някои случаи на поява на заболяване или инфекция може да причини увреждане на хипофизната жлеза и в резултат - изчерпване на тестостерона. Заболявания в кърмаческа или детска възраст може да наруши производството на тестостерон и да причини сексуални проблеми или такива на мускулното и скелетното развитие.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!