Понижено либидо

ниско либидоМного фактори влияят на мъжкото либидо, но най-често ниското либидо е породено от умствени или емоционални причини, като стрес или тревожност. Физически причини за ниско либидо могат да бъдат затлъстяване, умора, обща липса на енергия или заболяване.

Либидото е често засегнато от емоционални състояния, особено когато са свързани с жени. Следните емоционални фактори намаляват либидото:

 1. Стрес - задади стреса хормоналния баланс се нарушава и започват хормонални смущения.
 2. Дългогодишна връзка - свиквате със своя сексуален живот и се нуждаете от повече вълнение.
 3. Страх от забременяване - ако един от партньорите е загрижен за евентуална бременност, е необходимо да се обсъждат нещата заедно и да се намери безопасен метод.
 4. Проблеми в отношенията - по време на периоди на проблеми във взаимоотношенията, либидото се понижава. Връща се към нормалното нови, когато нещата се изгладят и подредят отново.
 5. Тревожност - тревожността за възможни бъдещи ситуации или събития може да окаже влияние върху сексуалния живот. Обсъждането на страховете с лекар или психолог, или близък приятел може да Ви помогне да се освободите от напрежението и тревожността.
 6. Депресия - всяка депресия трябва да се лекува, за да се подобри либидото.
 7. Преждевременна еякулация - стресът и безпокойството са чести причини за преждевременна еякулация.

Други причини за ниско либидо включват:

 1. Алкохолизъм - това е много често срещана причина.
 2. Наркотици - употребата на наркотици (кокаин, канабис) може да доведе до загуба на либидо.
 3. Наднормено тегло - хората с наднормено тегло по-често имат проблеми с либидото. Отслабването обикновено води до положителни резултати.
 4. Лекарства - силни лекарства като такива за лечение на простатата, антидепресанти и други могат да понижат либидото.
 5. Ниски нива на тестостерон - ниското либидо може да бъде причинено от липсата на този хормон, но това е доста рядка причина.
 6. Други здравни заболявания - грип, висока температура, диабет и всички заболявания, които засягат общото здраве и енергия.

Редовните упражнения влияят положително върху нивото на либидото. Не е задължително да ходите на фитнес - всякакъв вид упражнение ще помогне на тялото Ви да работи по-добре. Кръвообращението в цялото тяло и около гениталиите ще се нормализира и хормоналния баланс ще се подобри. Редовното ходене, джогинг, колоездене, плуване или танцуване повишава либидото.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!