Потентността намалява с възрастта

импотентностПочти половина мъже над 40 годишна възраст изпитват импотентност в различна степен. Твърди статистически доказателства разкриват за първи път колко разпространен е този проблем наистина.

През 1993 е проведено проучане сред 1709 мъже между 40 и 70 годишна възраст от различни райони на Съединените щати, избрани на случаен принцип. В проучването са обобщени отговорите на различни въпроси за сексуалната им потентност през последните шест месеца.

Отговорите на мъжете показват наличие на умерена импотентност сред половината от тях, което означава, че един на всеки двама мъже има проблем с постигането на ерекция. Проблема с намаляващата потентност вероятно е засегнал повече от 20 милиона мъже в Съединените щати.

Във Великобритания, оценките са също толкова изумителни, според проучване, проведено през 1993 сред 802 възрастни мъже. Дори сред мъжете, които са все още сексуално активни, почти половината се оплакват от лоша ерекция след като са навършили 50 годишна възраст. Проучването установява, че почти една трета от всички мъже над 50 години не правят секс.

Универсален факт е, че мъжката сексуална функация намалява с възрастта. Означава ли това, че мъжете трябва да приемат падането на фалоса като естествена обида, вследствие на стареенето?

Не, спадът става постепенно и един мъж без сериозни физически проблеми, има достатъчно мъжки полов хормон, за да може да има задоволителен сексуален живот дори и на 70 годишна възраст, а за някои хора и след това.

При по-младите мъже, психологическия стрес е основната причина за импотентност, казва д-р Том Лу от Университета на Калифорния, Сан Франциско - един от най-добрите уролози в Съединените щати. Той открива, че при мъжете над 55 г., основната причина за импотентност е обикновено физическа - нещо, което пречи на кръвта и снабдяването с кислород на пениса.

"Дори хората, чиито ниво на тестостерон е напълно нормално изпитват определен спад на потентността", посочва д-р Хелън Каплан - психиатър и сексуален изследовател, който пръв идентифицира синдромът на ниско сексуално желание още през 1979.

Две големи проучвания на импотентността показват, че голям спад се случва около 60-годишна възраст. От 70-годишна възраст, според проучването наличието на пълна импотентност се утроява до 15 на сто. Важно е да се подчертае, че е налице голяма група мъже, които оцеляват през тази потенциална криза с егото си и със своите непокътнати еректилни тъкани.

Проучването установило, че 40% от тези нормални, здрави мъже остават напълно потентни при 70-годишна възраст. Поради това, въпреки че импотентността определено е свързана с възрастта, не може да се обясни самостоятелно със стареенето.

Хората до ден днешен смятат, че сексуалната потентност е константа. В резултат на това и най-малкият намек за намаляване на сексуалната активност може да създаде безпокойство в мъжа. След първите няколко проблеми в леглото, мъжа става неспокоен, срамува се и почти винаги това води до намаляване на сексуалното желание.

Мъжете, които се страхуват да опитат пак, започват да се страхуват от интимност. Те се изолират социално и след известно време развиват "навика на импотентността" като след този момент е изключително трудно да го преодолеят.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!