Пушенето вреди на потентността

потентност и пушенеПушенето е водеща причина за рак и инсулт, но някои хора не знаят, че това също води до импотентност или еректилна дисфункция. Има много причини за импотентност, но пушенето е известно като една от основните причини за сексуално разстройство.

То може доведе до пълна импотентност при мъжете с високо кръвно налягане, високи нива на холестерол и диабет. Освен до импотентност, пушенето също води до намаляване на обема на еякулацията, намаляване на броя на сперматозоидите, образуването на необичайна форма на сперматозоидите и нарушава тяхната подвижност.

Пушенето причинява атеросклероза, която е депозирането на холестерол по стените на кръвоносните съдове, което в крайна сметка води до по-нисък приток на кръв. Пушенето също пречи на производството на азотен оксид. Азотният оксид е важен за здравето на кръвоносните съдове. Той запазва вътрешността на артериите гладка и ги отпуска, за да се увеличи притока на кръв. Намаляване на нивото на азотен оксид кара кръвоносните съдове да се стесняват или свиват. Пушенето по този начин допълнително намалява притока на кръв към пениса и по този начин пречи на нормалното протичане на ерекцията.

Една от многото ползи се откаже пушенето е подобряване на еректилната функция. Импотентността обикновено се свързва с продължителен период на пушене. Колкото по-дълго човек пуши, толкова по-трудно става да си възвърне потентността. Също така шансовете за импотентност са по-големи за пушачите, които започват да пушат на по-ранна възраст.

Най-добре е да спрете да пушите възможно най-рано, за да имате щастлив живот.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!