Сексуални проблеми и рискови фактори

сексуални проблемиКакто напредването на възрастта, така и промяната на здравословното състояние и нарушението на нивата при хормоните, могат да бъдат причина за сексуални проблеми при мъжете с напредване на възрастта.

Пример за това са намалени нива на тестостерон, намаляване броя на сперматозоидите, повишена трудност при постигането на ерекция, намалена сила на ерекция, намалено либидо и намалена сила и обем на еякулация. Тези промени влияят пряко на сексуалния живот.

Мъжката полова дисфункция или еректилната дисфункция се характеризира с невъзможността да се постигне пълна ерекция или затруднение да се поддържа ерекция. Това от своя страна води до несигурност. Поради това, често мъжете избягват сексуалните контакти.

Друг тип сексуална дисфункция е преждевременната еакулация и ниското либидо. Този проблем води до дълбока потиснатост.

Най-често срещаният проблем е еректилна дисфункция. Тя се проявява на периоди, но с напредването на възрастта тези периоди зачестяват. Този проблем не трябва да бъде пренебрегван и отдаван само на възрастта, защото може да е знак за по-сериозни заболявания като исхемична болест на сърцето или захарен диабет.

Въпросът може да се разгледа и от другата страна. Нарушени здравословни състояния и болести като хипертония, захарен диабет, сърдечно-съдови заболявания, психологични състояния, като например депресия и тревожност, също допринасят за сексуална дисфункция на мъжете.

Сърдечно-съдовите заболявания и хипертонията причиняват стесняване и втвърдяване на артериите, което води до намаляване на притока на кръв, за постигане на ерекция.

Диабетът е друг фактор за сексуална дисфункция, тъй като също влияе на кръвоносните съдове и нерви.

Мъжете, болни от диабет, са три пъти по-склонни към еректилна дисфункция. Обикновено те започват да имат сексуални проблеми 15 години по-рано от мъжете, които не боледуват от диабет.

Затлъстяването също е причина за развитието на няколко типа сексуална дисфункция, включително и на намаляване на сексуалното желание и по-чести периоди на еректилна дисфункция. Мъжете с наднормено тегло често имат ниско самочувствие, което допълнително утежнява сексуалния живот.

Лекарствата, приемани при различни здравословни проблеми, също имат значение за пълноценния сексуален живот при мъжете. Често, като страничен ефект, някои лекарства причиняват еректилна дисфункция или намалено либидо. Такива странични ефекти предизвикват бета-блокерите. Лекарства, предписвани за лечение на депресия, също могат да предизвикат нарушения и сексуална дисфункция.

Здравословните проблеми могат да доведат мъжете не само до физическа невъзможност, но и да повлияят на желанието и намерението за правене на секс. Проблеми с простатата са основна причина за нарушен сексуален живот.

Много мъже с напредване на възрастта имат затруднени отношения с жените, точно поради тези проблеми. Често те са и сами, поради това или имат краткотрайни връзки през големи периоди, в които живеят самотно.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!