Сексът може да спаси живота ви

секс за здравеСексът може да победи рака, сърдечните заболявания и дори да прогони бръчките. Сексуално активните хора се разболяват по-рядко, тяхната имунна система като цяло е по-силна. Хора, които правят секс един или два пъти седмично имат двойно повече антитела, в сравнение с тези, които го правят по-рядко.

Стресът

Проучване показва, че мъже, които са правили секс предишната вечер, много по-добре се справят със стресови ситуации на следващия ден. Успокояващият ефект от докосването на друг човек, според професор Стюарт Броуди, сексуален психолог от университета в Пейсли, намалява нивата на хормона на стреса – кортизол.

Според Броуди, когато срещу вас стои партньорът ви, това води до висок положителен ефект върху нивата на кортизола.

Настинка и грип

Сексът е като противогрипна ваксина. Тези, които правят секс най-малко два пъти седмично повишават нивото си от имуноглобулин с 20%. Това предпазва от настинки и други инфекции.

Колкото повече движение в секса, толкова по-добра е защитата от настинка и вируси. Сексуалната терапевтка Паула Хол съветва да се изпробват различни пози в секса.

Забавяне на стареенето

Изворът на младостта е всъщност под вашите завивки. Двойки, които правят секс най-малко четири пъти седмично, изглеждат с 10 години по-млади, отколкото всички останали на същата възраст. Това позазва проучване на Edinburgh Hospital Royal.

Това е така, защото при правенето на секс се отделят адреналин, допамин и норепинефрин. С правенето на секс се предизвиква хормонът на разтежа да се бори със свободните радикали от замърсяването и излагането на други вредни фактори на околната среда. Това, от своя страна, помага за запазването на стените на клетките на кожата и не позволява отпускане на мускулите, което предизвиква появата на бръчки.

Не забравяйте, че случайният секс носи вредни фактори, тревожност и липса на сигурност, затова не се отдавайте на безразборен сексуален живот. Случайният секс вреди на младостта.

За да се случат всички полезни химични реакции в тялото, то ласките и прегръдките преди и след секс трябва да продължат най-малко 15-20 минути.

Рак на простата

Доказано е, че мъжете, които са правили секс седем пъти седмично когато са били в 20-те си години, намаляват драстично вероятността (с една трета) да развият рак на простата в напреднала възраст, от мъжете, които са правили секс по 3 пъти седмично в същия този период от живота си.

Учени установяват, че честата еякулация предотвратява канцерогени наслагвания в каналите на простатата. Но е важно да се знае, че по-голяма полза има от една еякулация дневно, а не множество еякулации в един ден.

Болкоуспокояващо

Според изследвания оргазмът може да намали наполовина вашата чувствителност към болка. Сексът повишава ендорфина, който е естествено болкоуспокояващо на организма, с до една трета, в рамките на няколко минути.

Има доказателства, че това включва широка гама от болезненост, включително болки в гърба, мигрена и артрит.

За да увеличите ефекта и намалите максимално болката, хапнете един час преди секс плодова салата. Гроздето и портокалите са с високо съдържание на витамин С, В и В12, както и на калий.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!