Упражнения на Кегел за мъже

упражнения на кегел за мъжеУпражненията на Кегел за мъже помагат на контрола на пикочния мехур и подобряват сексуалната активност. Важно е да бъдат извършвани правилно. Целта на упражненията е да укрепят мускулите на тазовото дъно, които подържат пикочния мехур и червата и да подобрят сексуалната функция.

С практиката, упражненията могат да се правят дискретно почти по всяко време - независимо дали си почивате на дивана или шофирате колата си.

Преди да започнете да правите упражненията на Кегел, трябва да разберете как да намерите правилните мускули и правилната техника.

Ползите от упражненията на Кегел за мъже

Много фактори могат да доведат до отпускане на мускулите на тазовото дъно, включително хирургично отстраняване на простатата (радикална простатектомия) и заболявания като диабет и свръхактивен пикочен мехур.

Може да се възползвате от упражненията ако:
- имате уринарна или фекална инконтиненция
- дрибъл след уриниране - обикновено след като сте напуснали банята

Някои проучвания показват, че упражненията на Кегел за мъже могат да помогнат при еректилна дисфункция.

мускули на тазовото дъно

Как се правят упражненията на Кегел за мъже?

Отнема известно усилие, за да усетите мускулите на тазовото дъно и да разберете как да ги свивате и отпускате. Ето няколко насоки:

За да определите точните мускули спрете уринирането по средата или стегнете мускулите, които не позволяват да изпуснете газ. Това са мускулите на тазовото дъно. Ако свиете тези мускули докато се гледате в огледалото, основата на пениса ще се премести по-близо до корема и тестисите ще се повдигнат.

Усъвършенствайте техниката си. След като сте идентифицирали мускулите на тазовото дъно, изпразнете пикочният мехур и легнете по гръб със свити колене едно до друго. Стегнете мускулите и задръжте в това положение за три секунди, а след това ги отпуснете отново за три секунди. Опитайте няколко пъти подред, но не прекалявайте. Когато мускулите станат по-силни опитайте да правите упражненията на Кегел в седнало, изправено положение или при ходене.

Поддържайте фокуса си. За най-добри резултати, се придържайте върху стягане само на тазовите мускули. Не стягайте мускулите на корема, бедрата и задните части. Не задържайте дъха си, вместо това дишайте свободно по време на упражненията.

Повтаряйте упражненията по три пъти на ден - всеки път поне по една серия от 10 повторения.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!