Витамини за повишаване на либидото

повишаване на либидотоС остаряването мъжкото либидо започва да отслабва. Има различни решения за противодействие, едно от които е приемането на повече витамини. Витамините в много от популярните храни увеличават мъжкото либидо. Спазването на здравословна диета може да забави стареенето и да предотврати заболявания, които сами по себе си влияят негативно на потентността.

Цинк

Нивата на тестостерон играят значителна роля за мъжкото либидо. Цинка повишава производството на този хормон, както и увеличава количеството на сперматозоидите и цялостното здраве. Липсата на цинк може да доведе до малко количество сперматозоиди и проблеми с плодовитостта. Освен да подобрява либидото, цинка също стимулира имунната система. Храни, богати на цинк са стридите, пилешкото и телешкото месо, яйцата, фъстъченото масло, кедровите ядки и млякото.

Витамин Е

Витамин Е също стимулира производството на тестостерон и може да повиши мъжката плодовитост. Аспержите са богати на Витамин Е, както и зелената горчица, ряпата, брюкселското зеле, боровинките и броколите. Освен запазване на либидото, този витамин подпомага за избягването на акне, диабет и инсулт.

Б витамини

Няколко Б витамини помагат на мъжкото либидо, това са Б5, Б6 и Б12. Авокадото е богато на Б6. Яйцата са отличен източник на Б5 и Б6, който също намаляват стреса и подпомагат цялостния хормоналния баланс. Сьомгата и други видове риба имат Б5 и Б6, както и Б12, които подсигуряват доброто репродуктивно здраве.

Селений

Почти половината селений в мъжкото тяло се намира в семенните канали и тестисите. Селения подпомага производството на сперматозоидите. Храни, богати на селений са бразилския орех, риба тон, стридите, атлантически големоглав (вид риба) и пшениченото брашно.

Магнезий

Магнезия увеличава производството на полови хормони като естроген, андроген, както и различни невротрасмитери, които стимулират сексуалното желание. Богати на магнезий храни са ябълките, бананите, сушените смокини, киселото мляко, спанака и картофите.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!