Алкохола и мъжете

алкохол и потентностФакти и цифри, както и разнищване на мъжките здравни проблеми и състояния, свързани с прекомерното и редовно пиене на алкохол.

Четири от всеки 10 мъже пият повече от допустимото на ден.

Защо мъжете могат да държат на алкохол по-добре от жените?

Може ли алкохола да повлияе на плодовитостта и сексуалната активност?

Как се отразява алкохола на външния вид

Може ли алкохола да предизвика подагра?

Факти

Медиите обичат историите за млади жени и тяхната склонност към пиене. Но прекомерното пиене е голям проблем и за мъжете – при тях е два пъти по-вероятно да злоупотребяват или да станат зависими от алкохол отколкото жените.

Ако сте човек, който редовно пие над допустимото и надвишавате ниските рискови граници (три до четири единици на ден), рискувате да си причините цял набор от здравословни проблеми – от малко енергия и сексуални трудности в краткосрочен план, сърдечни заболявания и рак в дългосрочен план.

Повече от половината от мъжете надвишават ниските рискови граници

Повече от половината от мъжете (55%) анкетирани от НЗС през 2012 г. са пиели повече от четири единици (ниските рискови граници) през последната седмица. Почти една трета (31%) са били пияни два пъти повече от ниските рискови граници поне веднъж. Мъже, които гуляят, са хора, които консумират осем или повече единици в една сесия.

5% от мъжете са пиячи "изложени на риск" - някои, от които пият повече от 50 единици седмично.

Мъжете държат на алкохол по-добре от жените

Равенство и алкохол просто не се смесват. Мъжките органи, като цяло усвояват алкохола по-добре от жените и това е добре да се знае, ако пиете в смесена група от приятели.

Свежда се до обикновена биология: средностатистическата жена тежи по-малко от средния мъж и така има по-малко тъкани за да абсорбира алкохола. Жените също имат пропорционално по-високо съотношение на мазнини към вода, отколкото при мъжете. Това означава, че те са по-малко способни да разреждат алкохола в тялото си. Така че, когато те пият същото количество алкохол, жените ще се окажат с по-висока концентрация на алкохол в кръвта си, отколкото мъжете.

При мъжете и жените, редовното пиене може да накара телата им да изградят толерантност към алкохола. Трябва да се пие повече, за да получите същия ефект, но в крайна сметка стигате до нива, които са вредни за вашето краткосрочно и дългосрочно здраве. Това е една от основните причини да се правят почивки от алкохола. Така може да се получи ефект на "рестартиране" на толерантността и по-лесно да се намали количеството алкохол, който се приема.

Алкохола може да повлияе на способността за зачеване и сексуалното представяне

В малки количества, алкохолът може да ви даде увереност и да ви помогне да се чувствате по-малко потиснати. Но това със сигурност няма да помогне на вашето представяне в спалнята. И може да намали шансовете на двойката за зачеване. Добрата новина е, че ако се намали пиенето, влиянието на алкохола върху сексуалния си живот бързо може да се промени.

Нивото на тестостерон

Проучванията показват, че алкохола намалява нивата на тестостерон. Това може да доведе до загуба на либидо и намаляване на количеството и качеството на сперматозоидите.

Производството на сперматозоиди и тяхното движение

Както засяга нивата на хормоните, алкохола е пряко токсичен и за тестисите. Това може да навреди на производството на сперматозоиди, спирайки тяхното правилно развитие и намаляване на способността им да достигнат до яйцеклетката. Алкохолът може да повлияе на структурата и движението на сперматозоидите, пречейки на черния дроб правилно да метаболизира витамин А, който е необходим на сперматозоидите за да се развиват.

Импотентност

Алкохолът влияе неблагоприятно на централната нервна система, което означава, че може да е трудно за някои хора, да получат и запазят ерекция.

Алкохола може да навреди на външния ви вид

Вероятно се замисляте преди да изядете хот-дог, последван от бургер с поничка за десерт. Но когато изпиете четири бири тогава не проявявате такава загриженост. Всъщност, вие ще приемете същото количество калории и в двата случая – около 1000.

Алкохола ни прави по-дебели

Не са само калориите в напитката, които ни карат да наддаваме тегло. Алкохолът намалява количеството мазнини, които тялото ни изгаря за енергия. Тъй като ние не можем да съхраняваме алкохол в организма, нашето тяло иска да се отърве от него възможно най-бързо, и този процес е с приоритет пред усвояването на хранителните вещества и изгарянето на мазнини.

Прекомерна дългосрочна употреба на алкохол може да предизвика и някои непривлекателни неща да се случат с мъжките тела. Те включват:

 • увяхване на тестисите
 • уголемяване на гърдите или "мъжки гърди"
 • загуба на косми по тялото

Тежкото пиене също може да влоши кожни заболявания като розацея, която кара кръвоносните съдове в лицето, да се разширят и така лицето ви да стане постоянно по-червено. То също може да предизвика възпалени червени подутини и гнойни пъпки.

Алкохола може да предизвика подагра - и цяла плеяда от дългосрочни здравни проблеми.

Тежкото пиене може, разбира се, да има по-сериозни последици, отколкото колеблив пияч. To също може да предизвика подагра, артритнo състояние, което причинява възпаление, подуване и болки в ставите. Срещат се най-често при мъжете на възраст от 30 до 60.

В дългосрочен план, прекомерното пиене има много отрицателни ефекти върху вашето здраве, включително увеличаване на вашите шансове за:

 • увреждане на черния дроб
 • заболяване на сърцето
 • рак
 • костно заболяване
 • възпаление на панкреаса
 • раздразване на стомаха
 • диабет тип 2
 • тревожност и депресия

Да поддържате контрол

Ето три начина, чрез които да намалите и да поддържате контрол над алкохола.

 • Следете това, което пиете. Черния ви дроб не може да ви каже, ако консумирате твърде много.
 • Знайте си силата. Етикетите на алкохолни напитки показват процентът от питието ви, който е чист алкохол. Това може да варира много. Например, някои бири са 3,5%, някои по-силни бири могат да достигнат и 6%. Това означава, че само една халба по-силна бира може да се равнява на повече от три единици алкохол, така че трябва да следите това, което пиете.
 • Размерът има значение. Лесно е да се намали алкохола чрез смяната на халби с половинки или бутилки от бира и избора на по-малки чаши за вино.
 
ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!