Диетични съвети за подобряване на сексуалното желание

диета за сексуално здравеВашето сексуално желание, известно като либидо, играе важна роля в една връзка. Спадът или промяната в това желание може да предизвика чувство на неудовлетвореност и трябва да бъде разгледано. Корекциите в начина на живот и диетата може да помогнат за повишаване на либидото ви.

Либидото се отнася до сексуалното желание на човек. Различни фактори като повишен стрес, безпокойство при представянето и неразрешени проблеми във взаимоотношенията могат да намалят либидото. Чувството за възбуда може да бъде предизвикателство, когато стресът вземе връх или други грижи поглъщат мислите ви.

Диагностицирането на ниско либидо изисква медицинска експертиза. Необходими са диагностични тестове, включително кръвни изследвания, хормонални тестове и физически прегледи. Някои медицински състояния и лекарства, като тези, свързани с менопаузата, сърдечни заболявания, рак, диабет и някои лекарства, могат да повлияят на сексуалното желание. Търсенето на медицински съвет за подходящи възможности за лечение е от решаващо значение.

Управление на теглото

Затлъстяването може да наруши хормоналния баланс, засягайки либидото. Постепенен, устойчив план за отслабване, който се стреми към един до два килограма на седмица, може да повлияе положително на либидото и цялостното здраве. Консултацията с регистриран диетолог за персонализирани насоки е от полза.

Избягвайте DHEA добавки

Въпреки че се предполага, че добавките DHEA повишават либидото, доказателствата в подкрепа на тези твърдения са недостатъчни. Приемането на синтетични хормони като DHEA може да представлява риск и да повлияе негативно на проблемите, свързани с хормоните.

Помислете за средиземноморската диета

Изследванията показват, че спазването на средиземноморската диета има положителен ефект върху сексуалното здраве както при мъжете, така и при жените. Наблегнете на различни плодове, зеленчуци, ядки, семена, морски дарове и риба, богата на здравословни мазнини като пъстърва и сьомга.

Плодове, пълни с антиоксиданти

Плодовете с тъмен цвят, богати на антиоксиданти, се борят с възпаления и подобряват цялостното здраве. Плодове като боровинки, къпини и ягоди, пресни или замразени, са отличен избор.

Бъдете внимателни с добавките

Докато много добавки твърдят, че повишават либидото, малко са подкрепени от научни доказателства. Консултирайте се с вашия лекар, преди да опитате добавки и помислете за доказани опции.

Диетични стратегии за здравословно либидо

Нито една храна не може магически да повиши либидото. Промените в диетата обаче могат да поддържат сексуалното здраве. Изберете диета, богата на плодове, зеленчуци, постни протеини и здравословни мазнини, за да осигурите основни витамини и минерали за цялостно здраве и възбуда.

Митове за афродизиаците

Храни като стриди и шоколади често се свързват със свойства на афродизиак, но научните доказателства не подкрепят тези твърдения. Но ако тези храни допринасят за романтична атмосфера, насладете им се заради настроението, което създават.

Предприеми действие

Справянето с намаленото либидо включва сътрудничество със здравни специалисти. Търсенето на подкрепа за управление на стреса, планове за отслабване, диетични корекции, физическа активност или лекарства може да бъде от полза под професионално ръководство.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!