Храни за плодовитост

храни за плодовитостС какво и как може да подпомогнете смерматозоидите и да стимулирате зачеването. Трябва да знаете, че съществуват някои прости храни за подобряване на плодовитостта, които бихте искали да опитате.

Цинк

Цинкът стимулила не само броя на сперматозоидите, но и тяхната подвижност. Цинкът стимулира нивото на хормоните, генетичния материал, клетъчното делене и сексуалното желание, както и оформя външния слой на опашката на сперматозоидите. Счита се, че 15 мг на ден е минимумът, който трябва да се доставя на организма. Но, ако активно се опитвате да направите бебе, то тази дневна доза цинк е добре да се удвои. Храни, богати на цинк, са стридите, тиквени и сусамени семена, яйцата и червените меса.

Селен

Селенът влияе на производството на тестостерон, който от своя страна стимулира производството на сперматозоиди. Също така селенът намалява броя на анормалните сперматозоиди. Според Майкъл Дули, консултант-акушер, когато нивата на селен в организма са ниски, има риск от увреждане на ДНК, което може да доведе до спонтанен аборт или вродени дефекти.

Витамин В12

Според изследвания на японски университет, 42 на сто от мъжете, които приемат всеки ден от този витамин, постигат големи подобрения в броя и подвижността на сперматозоидите. Яйца, прясна сьомга и кисело мляко са изключителни помощници в това, организва да си набавя витамин В12.

Витамин С

Слепването на сперматозоидите е често срещан проблем, който упорито влияе на забременяването. За да се избегне този риск или, за да се преборите с такова състояние, то непременно включете в ежедневието си всичко, което ще ви набави витамин С. Този витамин влияе и на броя на сперматозоидите и се бори с аномалиите при тях. Препоръчителни храни: киви, броколи, папая, манго, ягоди, малини, домати, грейпфрут, зеле, аспержи, сладки картофи и сливи.

Мастни киселини

Консумирайте много риба. Мазните риби са за предпочитане. Те съдържат изключително полезните мастни киселини. Ниските нива на мастни киселини водят до по-ниска плодовитост и анормална сперма. Те увеличават способността на сперматозоидите да проникнат в яйцеклетката. Стремете се да ядете риба тон, скумрия, сьомга или сардини три пъти на седмица, плюс ежедневно шепа ядки и семена.

Аминокиселини

Червеното месо и млечните храни влияят за перфектно оформени сперматозоиди и ги подобряват като брой и качество.

Витамин E

Учени от университета в Тел Авив откриват, че витамин Е увеличава шансовете за зачеване. Включете във менюто си бадеми, домати, авокадо.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!