Митове за плодовитостта

митове за плодовитосттаНека разгледаме някой от най-разпространените мнения за това кое влияе добре на плодовитостта и кое е вредно. Ще се учудите как някои от тях са просто митове, а други - самата истина.

Лаптопите убиват сперматозоидите

Това е вярно! Топлината, генерирана само от един час, прекаран с лаптоп на слабините, ще се повиши температурата на тестисите с почти 3 градуса по Целзий. Това може да се отрази неблагоприятно на производството на сперматозоиди. Всъщност, тестисите са отделна част тялото, а не вътре в него, за да може да се охлаждат. Тоест проблемът не е в лаптопа, а в затоплянето от него. Същите проблеми се наблюдават и при мъже, които са дълго зад волана – шофьори на таксита, на тирове…

Зачеването става по-лесно след първото дете

Това е мит! Проблемите при мъжете, по отношение на качеството на сперматозоидите, могат да се проявят и при вече съществуването на едно тяхно дете. Безплодието може да се появи и след като вече е било заченато бебе. Вторичното безплодие е също толкова възможно, колкото и първичния стерилитет. Пазете се, независимо колко деца имате до момента.

Дебелите мъже имат повече проблеми с плодовитостта, отколкото слабите

Това е вярно! Най-малко един от всеки десет проблема на безплодието при мъжете може да бъде свързан с теглото. Наднорменото тегло води до намален брой сперматозоиди и по-голям брой анормални, според професора по репродуктивна медицина и хирургия Адам Бален. Той съветва всички мъже с наднормено тегло, които искат да бъдат родители, да вземат необходимите мерки и да свалят килограми.

Позата при правене на секс е от значение за зачеването

Това е мит! Няма доказателства за това, че позата е от значение за зачеването. По-скоро друго е важно - честотата на опитите да се направи бебе. Не бива да се разчита само на овулационния период. Понякога вероятността това да се случи е много по-голяма и през останалото време. От значение е също и честотата. Не бива да се въздържате дълго време, както и честите опити не са добра идея. За да се възстановят сперматозоидите са нужни от 2 до 5 дни. Така че най-добрият метод е да се правят опити за зачеване през 2 дни най-рано, но не по-късно от пет.

Соята не влияе добре на сперматозоидите

Това е вярно! Доказано е, че мъжете вегетарианци имат по-често проблеми със сперматозоидите, защото консумират голямо количество соя. Намалената оплодителна способност на мъжете, които консумират соя е доказана от два независими изследователски проекта.

Безплодието е нелечимо

Това е мит! В последните 25 години 95% от мъжете могат да бъдат излекувани. Медицината напредна много в това отношение. Модерната технология дава възможност за точна диагностика, което е предпоставка за правилно лечение и добри резултати. Ефективни практики са и включването на психоаналитик в периода на лечение. Доказано е, че мъже, които се борят с проблеми, свързани с ерекцията, постигат много по-бързо положителни резултати, когато паралелно с лекарствата, се погрижат и за психиката си. Въпреки това, поради големия стрес и начин на живот в съвременните условия, все повече мъже имат репродуктивни проблеми.

Най-добрата превенция е спиране на цигарите, алкохола и всякакви наркотични вещества. Нужно е мъжете да контролират и горещите бани, колкото и те да са предпочитани от дамите.

Възпроизводителните проблеми определят пола на вашето бебе

Това е вярно! Доказано е, че колкото по-трудно и бавно се зачене дете, толкова шансът то да е момче е по-голям. С всяка изминала година, в опитите да се забременее, възможността детето да е момче расте с 4%.

Само жените имат биологичен часовник

Това е мит! Напредването на възрастта на мъжете също носи риск и трудност за зачеване. С възрастта сперматозоидите се видоизменят и се увеличава възможността от вродени дефекти при децата. Нещо повече, едно проучване от Бристолския университет показва, че когато мъжът е над 35 години, възниква вероятност повече от година да се правят опити за зачеване и те да бъдат безуспешни.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!