Мъжка потентност Думата «потентност» означава сила, мощ. Най-често тази дума се подразбира като сексуалната мощ на мъжете. Обикновено мъжката полова мощ се определя от нивата на хормоните или най-важния  от тях – тестостерона.

Образът на мъжкарят традиционно е свързан с по-големи мускули, висок темперамент и строг характер. Независимо от това, такива мъже не винаги са успешни в живота. Това включва и успехите им сред жените. Мъжката сила, всъщност, е комбинация от андрогени (мъжките хормони) и интелект.

От какво зависи мъжката потентност?

Преди всичко, мъжката потентност зависи от характера, темперамента и общото отношение към живота. Но също така зависи и от генетични особености. Може да се каже, че пенисът е важен ориентир за общото здравословно състояние на мъжа. Сърцето, кръвоносните  съдове, нервната система и ендокринната жлеза са много важни за потентността и са в тясна връзка със сексуалната активност. Самоувереността и житейският опит също са от съществено значение за мъжката сексуална сила. Нараняване на достойнството или ниското самочувствие много често довеждат до еректилна дисфункция. Често психични травми от детството се проявяват на физическо ниво като причиняват сексуални проблеми.
Мъжката потентност много зависи и от жената. Всяка жена със силно изразено сексуално желание може да повиши сексуалните способности на партньора си.

Каква е най-честата причина за полова слабост?

Преди 20 години,  80% от лекарите са считали еректилната дисфункция за резултат от психологически фактори и проблеми. Основната причина за това е била, че не са откривали конкретни причини и конкретни източници на този проблем. Но днес, само 10-15% се отдават на психичните проблеми като основна причина за сексуална немощ. Въпреки това, без психотерапевт трудно се постига ефективно лечение.

Кои заболявания влияят на сексуалното желание?

На първо място това са сърдечно-съдовите заболявания. Мъжките полови органи са покрити с кръвоносни съдове и поради тази причина, ако сърцето не изпомпва добре кръвта и/или кръвоносните съдове са запушени, са налице предпоставки за еректилна дисфункция. На второ място са диабетът  и хормоналните нарушения, които също допринасят за сексуални проблеми при мъжете. На трето място е затлъстяването. Не на последно място са и хипертонията, както и страничните ефекти от приемани лекарства.

Каква е разликата между мъжката и женската потентност?

Както при мъжете, така и при жените сексуалното желание се определя от производството на хормона тестостерон. Но при дамите, сексуалното желание се характеризира с емоционално преживяване, а при мъжете - с мисловно, логично преживяване. Ако попитате няколко двойки за най-щастливия им ден, то вероятния отговор на дамите ще е свързан с момента на предлагането на брак. А при мъжа, представите ще са свързани предимно с леглото.

Как се характеризират сексуално силните мъже?

Изненадващото е, че не е задължително  сексуално силните мъже да блестят с физическа красота. Тогава защо жените ги предпочитат? По принцип жените търсят закрила, сигурност и спокойствие. С една дума – търсят да припознаят баща си. Жените почустват ли се защитени, то за тях мъжът е силен и сексуално. Друг фактор е оптимизмът. Всеки сексуално силен мъж е оптимист.

Как кариерата влияе на сексуалния живот на мъжа?

Този въпрос има две страни. От една страна, успехите на работното място са пряко свързани със сексуалното благополучие. Но пък, ако мъжът е в непрекъснат стрес, то е малко вероятно сексуалният живот  да е силно изразен. Въпреки това, понякога прекомерната сексуална активност е само прикритие на проблеми със социалното общуване. От друга страна, колкото повече проблеми има мъжа, които са свързани с работата, толкова по-малка е сексуалната активност.

Изследвания са доказали, че мъже с професии, в които няма интелектуален труд, като портиери, водопроводчици и т.н. имат по-силна потентност. Друга закономерност е местоживеенето. Колкото е по-голям градът, в който живее мъжът, толкова по-голяма е сексуалната му немощ. Хората се отделят от биологичната си същност, благодарение на техническите постижения, огромните количества информация, прекомерното общуване с много хора и дългите пътувания. Сексуалната енергия се изразходва за други дейности.

Защо въпросите за еректилната дисфункция и потентността са гореща тема?

Еректилна дисфункция, преждевременна еякулация, сексуална  слабост или импотентност са проблеми, от които страдат повечето мъже. Те не са в състояние да правят любов с партньорите си по задоволителен начин и това е проблем и за двете страни. Статистиката показва, че повечето мъже мислят за секс на всеки три минути.  Това показва, че желанието за секс е нещо различно от възможността за правенето му. Най-популярната причина за сексуалната немощ е постоянното напрежение.

Как брачният живот засяга потентността на мъжа?

Женените мъже поддържат сексуална сила от 7 до 10 години повече от ергените. Редовният секс може да удължи драстично сексуалния часовник на мъжете. Мъже, които правят секс с постоянен партньор, най-малко два пъти седмично, много по-дълго време са способни да водят пълноценен сексуален живот от тези, които често променят сексуалния си партньор или се подлагат на сексулно въздържание в продължение на месец или по-дълго.

Вярно ли е, че мобилните телефони понижават сексуалната потентност?

Често се срещат статистики, че сперматозоидите намаляват с 30% заради мобилните телефони. Това се отнася повече за мъже, които носят мобилния си телефон на колана или в джоба на панталона. Но въпреки това няма научни основания за безпокойство.

Как алкохолът влияе на сексуалните способности на мъжа?

Още на 40 годишна възраст, мъжете, които пият повече от 50 гр. алкохол на ден се сблъскват със сексуални проблеми. А мъжете, които пият по чаша вино на седмица или по-рядко е много вероятно и на 75 години да са сексуално активни.

В най-голям риск са тези мъже, които пият бира. Един литър бира се равнява на 100 гр. водка. Тя съдържа частици, които могат да предизвикат зависимост с течение на времето. Бирата съдържа и вещества, които повишават апетита. Биреното коремче е резултат от мезето, с което се пие бирата – чипс, фъстъци, пържени картофки... Сексуалният нагон страда най-много от пиенето на бира. Идеалната напитка за страстна нощ е половин чаша шампанско или сухо вино.

Има ли диета, която подпомага сексуалната мощ?

В древността се е считало, че за да се засили мъжката потентност, трябва да се ядат храни, които приличат на пенис и/или имат червен цвят (банани, аспержи, месо, моркови). Днес лекарите не са толкова категорични и считат, че храните трябва да са нискокалорийни и да съдържат много витамини – морски дарове, зеленчуци, плодове и т.н. са добри за ерекцията. Ако една жена иска страстна любовна нощ, то не трябва да допуска мъжа й да преяде на вечеря. Лека протеинова вечера, например омлет със зеленчуци, е перфектната подготовка за страстна нощ.

Вярно ли е, че сексуалният интерес към партньора неминуемо избледнява с течение на времето?

Силната страст, която е характерна в началото на връзката не трае вечно и това е нормално. Също така е нормално сексуалният интерес да се промени. Как ще се развиват сексуалните отношения с годините, много зависи от жената. С течение на времето жената натрупва опит, дава усещане за единство и разбирателство. Интересен факт е, че, в публичните домове, мъжете предпочитат по-възрастни жени. Мъжете се чувстват по-добре с жени на тяхната възраст, а не по-млади.

Счита ли се, че мъжете минават през «менопауза»?

Независимо от пола, всеки човек има спад в производството на полови хормони. При мъжете количеството започва да намалява от 25 годишна възраст. Но този процес е незабележим и бавен. Но към 45 години  производството на тестостерон намалява рязко. За някои мъже този процес преминава неусетно, а при други – болезнено. Мускулите се отпускат, костите стават чупливи, усеща се сънливост и повишена раздразнителност. През този период някои мъже започват да предпочитат млади, неопитни момичета. Мъжката «менопауза» е известна повече като «криза на средната възраст».

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!