Сексуална дисфункция при мъжете

сексуална дисфункцияНормално е, с напредването на възрастта, при мъжете да има промени в секуалната потентност. Някои лекари смятат, че дори е нормално, ако такава липсва. Но има мъже, които запазват интерес към сексуалната активност и изпитват влечение и нужда.

При проведено проучване в Масачузец се оказва, че 50% от мъжете на възраст над 40 години имат някакви сексуални проблеми. Основно тези проблеми се свърват с импотентност и еректилна дисфункция (ЕД).

Факторите, които могат до доведат до сексуална дисфункция при по-възрастните мъже са много. Те най-често са физически и психологически. Нарушаването на здравословното състояние  също  може да бъде силен фактор за намаляване на сексуалната активност. Дори приемането на определени лекарства може да повлие на потентността, поради страничните действия на терапията.

На сексуалната функционалност при мъжете влияние оказва, както начина на живот, така и физически фактори като намаляването на нивата на тестостерон. При изследване на мъже от 30 до 79 години се оказва, че 24% от тях имат ниски нива на тестостерон.

Ниският тестостерон се установява с лабораторни изследвания

Счита се, че когато концентрацията в кръвта е под 300 нанограма на децилитър, това е ниско ниво на хормона тестостерон.

Оказва се, че сексуалната активност при мъжете намалява с времето и за възрастовата граница 57–64 години е 73%, а за 75–85 години е 26%.

За някои мъже това представлява проблем, а за други – не. Но така или иначе, с възрастта се натрупват фактори, които влияят на сексуалната активност. Някои от промените в сексуално отношение са строго индивидуални, други - характерни за годините и начина на живот. Но и в двата случая има възможности за профилактика и лечение, ако е това е нужно и желано.

ВигаМакс Про
№1 хапчета за бърза и сигурна ерекция!